×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse monarch na 100 jaar weer naar Ierland

  Elizabeth in mei mogelijk op bezoek in Ierland

  Voor het eerst in honderd jaar brengt een vorst van Groot-Brittanië weer een officieel bezoek aan Ierland. Koningin Elizabeth zal waarschijnlijk in mei een staatsbezoek brengen aan Ierland. De laatste Britse koning die Ierland bezocht, was koning George V, die in 1911 meerdere dagen in Ierland was, toen nog onderdeel van Groot-Brittannië.  In 1911 was hij een kleine week in Ierland, dat toen nog onderdeel was van Groot-Brittannië. Elf jaar later werd het onafhankelijk en door de onrust die in Noord-Ierland volgende, bleef een staatsbezoek uit. Leden van het koninklijk huis die lager in rang zijn, zoals prins Charles, bezochten Ierland al wel eens. Sinds 1998 wordt gespeculeerd over een officieel bezoek van de koningin, maar nog altijd zijn er tegenstanders. Hoewel de tijden zijn veranderd, vinden ze het nog te vroeg. Anderen gaan verder en vinden dat Groot-Brittannië Noord-Ierland zou moeten opgeven.


  7 maart 2011 - 13:46