×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse koningin tekent voor homorechten

  Elizabeth tekent document tegen discriminatie

  Britse koningin tekent voor homorechten

  De Britse koningin Elizabeth zet maandag haar handtekening onder een document tegen discriminatie van vrouwen, homoseksuelen en etnische minderheden. Op de Dag van het Gemenebest, de tweede maandag van maart, zal ze hierover ook een toespraak houden.

  Ondertekenaars van de antidiscriminatieovereenkomst verzetten zich tegen alle vormen van discriminatie op basis van geslacht, ras, huidskleur, geloof, politieke overtuiging of ‘andere gronden’.

  Deze laatste algemene omschrijving refereert volgens de Britse krant Mail on Sunday naar discriminatie op basis van seksuele voorkeur. Er is bewust gekozen om de groep homoseksuelen niet te noemen in het document om te voorkomen dat landen in het Gemenebest met wetten tegen homoseksualiteit de overeenkomst zullen tegenwerken.

  Icoon

  De koningin zet haar handtekening onder de overeenkomst tijdens een live-uitzending op televisie. Voorvechters van belangenorganisaties voor homo’s en lesbiënnes noemen de vorstin in de krant een ‘icoon van het feminisme’.

  Vorige week lag de Britse koningin een dag in het ziekenhuis met symptomen van buikgriep. Ze moest al haar officiële verplichtingen voor een hele week afzeggen.

  11 maart 2013 - 09:06