×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Brieven van Greet Hofmans gevonden

  Unieke documenten over eerste periode op Soestdijk

  In een huis in Heemskerk zijn 42 brieven opgedoken van Greet Hofmans. Daarin vertelt de gebedsgenezeres van koningin Juliana, onder meer over haar eerste dagen op Paleis Soestdijk. De brieven zijn geschreven tussen 1947 en 1950 en zijn gericht aan een bevriend echtpaar. De zoon van het echtpaar vond de brieven nadat zijn ouders waren overleden. De inhoud van de brieven is nog niet bekendgemaakt. Greet Hofmans werd in 1948 door prins Bernhard geintroduceerd aan het Hof. Hij hoopte dat ze de oogziekte van prinses Marijke (tegenwoordig Christina) kon verhelpen. Al snel kreeg ‘mejuffrouw Hofmans’ een grote invloed op koningin Juliana. Dat leidde tot een ernstige crisis in het huwelijk met Bernhard, die zelfs bijna leidde tot een echtscheiding. Hofmans werd in 1956 van Paleis Soestdijk verbannen, tot verdriet van Juliana en vele andere volgelingen.

  17 mei 2011 - 14:22