×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Breda luidt klok op 30 april 3 uur lang

  Woensdag beierden klokken kwartier voor koningin, de Barones van Breda

  Breda luidt klok op 30 april 3 uur lang

  Het kan de bevolking van Breda donderdagmiddag niet zijn ontgaan dat de ‘Barones van Breda’ op bezoek kwam. De komst van Beatrix werd aangekondigd met het een kwartier lang luiden van de klok van de Grote Kerk, als eerbetoon aan de koningin-barones. Het was alvast een voorproefje voor de dag van de troonswisseling wanneer de klok 3 uur zal klinken over de Brabantse stad.

  Breda afficheert zich graag als ‘Nassaustad’. Hier kreeg het vorstengeslacht dat later werd omgedoopt tot Oranje-Nassau vaste voet aan de grond in de Nederlanden. Willem van Oranje bewoonde het naast de Grote Kerk gelegen kasteel van Breda, tegenwoordig de thuishaven van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Daar kwam koningin Beatrix donderdag ook naar toe, om een ereteken aan te brengen aan het vaandel van de Koninklijke Luchtmacht.

  Reden voor twee man om 10 minuten voor haar aankomst de klok te gaan luiden van de Grote Kerk. Eerder op de dag hadden gemeentemedewerkers de 97 meter hoge toren al beklommen om vlaggen uit te hangen, een tweede eerbetoon aan de binnenkort afscheid nemende vorstin.

  27 maart 2013 - 19:11