×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Braziliaans-Belgische prins vermist

  Pedro Luiz zat in ramptoestel Air-France

  Onder de passagiers van het Air France-toestel wat zondagmiddag vermist raakte bevindt zich een prins. Het is de 26-jarige Braziliaans-Belgische prins Pedro Luiz de Orleans e Braganca die in het vliegtuig zat wat vermoedelijk gecrasht is. De prins behoort tot de gewezen keizerlijke familie van Brazilië. Hij is de zoon van de Belgische prinses Christine de Ligne en de Braziliaanse prins António de Orleans e Bragance Wittelsbach. De prins woonde in het Groothertogdom Luxemburg waar hij bij een bank werkte. Hij was op familiebezoek in zijn geboortestad Rio de Janeiro en zat in het vliegtuig op weg naar huis.


  De 26-jarige prins was vierde in de lijn van troonopvolgers van de van origine Portugese koninklijke familie. Brazilie koos er in 1993 voor een republiek te blijven. Als oudste prins van zijn generatie was Pedro Luiz voor de Braziliaanse monarchisten de hoop voor de toekomst. Pedro stamt af van de laatste Braziliaanse keizer, Pedro de Tweede, die in 1889 werd afgezet.

  2 juni 2009 - 10:12