×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Botenparade voor koningin Elizabeth

  Diamanten regeringsjubileum met grootse vloot op Thames

  Duizend boten op de Thames, de grootste verzameling ooit bijeengebracht in 350 jaar, is onderdeel van de festiviteiten voor het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Eenmaal opgesteld vormt de vloot een rij van 12 kilometer. Het is een idee van prins Charles, die beschermheer van het evenement is dat op 3 juni in Londen wordt gehouden. Het is gebaseerd op de botenparade die in 1662 voor Charles II werd gehouden. Behalve boten zal er ook veel muziek rond de rivier de Thames te horen zijn.

  Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat een 60-jarig regeringsjubileum wordt gevierd door de Britten. Koningin Victoria was de voorgaande vorstin die deze mijlpaal bereikte. De boot ‘Amazon’ die voor dat diamanten jubileum werd gebruikt zal ook meevaren, net als en motorboot die Churchill en Eisenhower gebruikten rond D-Day. Daarnaast varen ook een gigantische Indiase woonboot, een walvisboot uit Amerika, boten uit Canada en surfboten uit Australië met bijbehorende surfers mee. Elk land uit de Britse Gemenebest zal vertegenwoordigd worden. Of Jamaica daar nog bij zal horen is niet bekend. De huidige regering van Jamaica wil de banden met het Britse bestuur verbreken.

  18 januari 2012 - 12:37