×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Boeing kroonprins inzet van ruzie

  Tweede jet Thaise kroonprins ook in beslag?

  Twee weken geleden werd in Duitsland de Boeing 737 van de Thaise kroonprins Maha Vajiralongkorn in beslag genomen. Een drastische maatregel van de Duitsers om de Thaise regering met 36 miljoen euro over de brug te laten komen. Deze schuld hebben ze nog altijd uitstaan bij een Duits bouwbedrijf voor de aanleg van een tolweg in de jaren negentig. Een bezoek van de Thaise minister van Buitenlandse Zaken aan Duitsland ten spijt, voorlopig blijft het toestel aan de grond. Hij is van mening dat het toestel geen staatseigendom is en daarom moet worden vrijgegeven. Het zou namelijk een cadeau zijn geweest van de Thaise luchtmacht en daardoor staat de koninklijke jet op naam van de prins geregistreerd en niet op die van de regering. In ruil voor een bankgarantie van 20 miljoen wil de Duitse rechtbank het toestel vrijgeven, maar de Thai zijn niet van plan daaraan gehoor te geven. De kroonprins heeft inmiddels een tweede toestel over laten vliegen en staat pontificaal naast de in beslag genomen Boeing geparkeerd. Volgens Der Spiegel kan de prins ook dat toestel voortaan beter uit het Duitse luchtruim houden, omdat de curator ook dat toestel mogelijk in beslag wil nemen.


  29 juli 2011 - 10:50