Placeholder

BN’ers nemen danklied op voor koningin Beatrix

Bijna 20 BN’ers hebben dinsdag een bedanklied voor koningin Beatrix opgenomen. Onder anderen Wolter Kroes, Frans Bauer en Danny de Munk wilden zo Hare Majesteit bedanken voor alles wat ze voor Nederland heeft betekend. Het initiatief voor het lied komt van Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz. “Ik merkte dat het allemaal zo snel over de nieuwe koning ging. Terwijl de koningin ons land toch 33 jaar lang heeft gediend. Ik wilde iets doen voor de majesteit”, zegt Verlinde tegen BuzzR.

BN’ers werkten massaal mee, tot groot genoegen van Albert. “Het idee was er om 11.00 uur en om 13.00 uur hadden we al onze eerste artiest.” Zo zijn ook René Froger, Xander de Buisonjé, Jeroen van der Boom, Willeke Alberti en Najib Amhali te horen op de plaat.

15 miljoen mensen

“Het ging geweldig. We hadden een soort verwachting dat we iets bijzonders gingen doen, natuurlijk. Maar dat het zo zou uitpakken, hadden we niet kunnen dromen”, zegt Winston.

Het bedanklied voor Beatrix is opgenomen op de melodie van de hit 15 miljoen mensen. Het nummer is vanaf volgende week te downloaden voor 1,99 euro. De opbrengsten gaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds.