×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Biografie koning Filip op komst

  Drie auteurs schrijven over de ontwikkeling tot koning

  Biografie koning Filip op komst

  Ruim een maand na zijn aantreden als koning der Belgen is al een biografie over koning Filip aangekondigd. Het boek wordt op 4 september gepresenteerd. De drie auteurs willen erin beschrijven hoe hij zich met vallen en opstaan tot vorst ontwikkelde.


  Volgens de uitgever van Koning Filip – De biografie bevat het boek, dat is gebaseerd op tientallen interviews, tal van nieuwe feiten over de opvoeding, de schooltijd, het studentenleven en de vriendinnen van de oudste zoon van koning Albert en koningin Paola. Ook zijn kennismaking met koningin Mathilde, zijn niet altijd even positief ontvangen politieke uitspraken en de economische handelmissies die hij leidde, komen aan bod.

  Twee van de drie schrijvers van de biografie – Barend Leyts en Brigitte Balfoort, schreven eerder een boek over de eerste 10 jaar van de regeerperiode van Filips vader, koning Albert. Balfoort is journalist voor het programma Royalty en publiceerde ook onder andere een boek over Mathilde.

  23 augustus 2013 - 10:28