×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bijzondere tiara wordt geveild

  Smaragden uit de collectie van keizerin Eugénie

  Op 17 mei 2011 veilt Sotheby’s in Genève de duurste tiara die sinds 30 jaar op een veiling is verschenen. De tiara bestaat uit diamanten en elf zeer zeldzame Colombiaanse peervormige smaragden van meer dan 500 karaat die eerder de hals van de Maharadja sierde. De kostbare edelstenen behoorden vermoedelijk tevens tot de persoonlijk collectie van Keizerin Eugénie, de laatste keizerin der Fransen en vrouw van Napoleon III. De tiara heeft een geschatte waarde van 5 tot 10 miljoen dollar (3 – 8 miljoen euro).

  De schitterende tiara werd in circa 1900 vervaardigd, mogelijk door het wereldberoemde Franse juweliershuis Chaumet, in opdracht van Graaf Guido von Henckel (1830 – 1916), eerste Prins von Donnersmarck, voor zijn tweede vrouw, Prinses Katharina (1862 – 1929).

  24 maart 2011 - 12:56