×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bijzondere Oranje-liefde

  Beatrix en Willem-Alexander delen passie voor vogels

  Wie de favoriete dieren van de Oranjes moet opnoemen, zal daarbij niet zo snel denken aan vogels. Del liefde voor honden en paarden is bekend, maar toch vormen vogels meer nog dan voornoemde dieren een belangrijke rol in het leven van koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Koningin Beatrix was dan ook diep bedroefd toen de papegaai die zij ooit kreeg van prins Claus, vorig jaar overleed. De kroonprins had toen zo met zijn moeder te doen dat zij, op zijn kosten, een nieuwe mocht uitzoeken in een Haagse papegaaienwinkel. Beatrix koos voor een grijze roodstaartpapegaai- net zo een als ze ooit van prins Claus had gekregen. Dit zijn de praters onder de papegaaien.


  De koningin koos in de winkel een papegaai, die zijn voedsel op haar kraag opgaf. Volgens de eigenaar was dat zo bijzonder dat de vorstin voor deze vogel koos.

  Willem-Alexander laat zijn kinderen ook met een papegaai-achtige vogel opgroeien. Op Eikenhorst woont een Molukse witkuifkaketoe. Deze wordt ook wel een knuffelpapegaai genoemd, omdat hij zo aanhankelijk is. Praten doen ze niet echt, maar kaketoes kunnen wel echt deel van het gezin worden. De grijze roodstaartpapegaai van de koningin zou inmiddels zijn eerste woordjes al kennen. Welke woorden dat zijn is niet bekend. Maar wellicht zijn het dezelfde woorden als die deze papegaai inmiddels kan zeggen.

  29 september 2008 - 16:05