×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bijzondere opgraving in Breda

  Resten jachtslot gevonden

  In Breda heeft men een bijzondere archeologische ontdekking gedaan. Op de Speelhuislaan werd bij opgravingen het fundament gevonden van het trappenhuis van het Speelhuis. Dit hebben de zonen van Willem van Oranje rond 1618 in Breda laten bouwen. Op grotere diepte werd het bakstenen fundament teruggevonden van het trappenhuis met een doorsnee van ongeveer drie meter. Het is voor het eerst dat resten van het Speelhuis zijn gevonden.


  Het jachtslotje werd door de zonen van Willem van Oranje gebruikt om gasten te ontvangen en om er te recreëren. Komende week verdwijnt het fundament weer onder de grond. Op de plaats waar de opgravingen zijn gedaan komt een nieuwe wijk: het nieuwe Havenkwartier. De gemeente Breda wil weten of er in de buurt nog meer bijzondere zaken in de bodem zitten.

  8 mei 2009 - 12:44