×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bijzonder cadeau voor jarige prins Philip

  Prinsgemaal ziet einde houdbaarheidsdatum naderen

  Op 10 juni 1921 werd hij geboren op een keukentafel op Corfu. Vandaag wordt hij negentig. Prins Philip, de hertog van Edinburgh, de man van de Britse vorstin, denkt nog niet aan stoppen. Wel aan minderen. Zijn geheugen begint hem af en toe in de steek te laten en namen onthouden is niet zijn sterkste eigenschap. Voordat hij naar eigen zeggen zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt, wil hij in zijn agenda toch wat meer ruimte gaan creëren. In zijn rol als prins-consort van de koningin, zien we Philip steevast een paar passen achter zijn vrouw lopen. Een rol waar hij best moeite mee heeft gehad, zo geeft hij toe. Er was geen voorbeeld. Niemand wist hem te vertellen wat hij moest doen. Inmiddels is de prins uitgegroeid tot een van de hardstwerkende royals.Tot op heden heeft Philip een waslijst van 800 organisaties waarvan hij beschermheer is, maar hij vindt het goed om een deel daarvan over te dragen. 'Nee, het is beter te stoppen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken'. In een tv-interview met de BBC gaf de prins toe dat hij nu ook wat meer van het leven wil gaan genieten.


  Koningin Elizabeth heeft als ‘cadeau’ een van haar eigen titels aan haar man verleend. De Queen was sinds 1964 het hoofd van de Britse marine, als Lord High Admiral. Vandaag is bekendgemaakt dat Philip deze eretitel vanaf nu mag gaan dragen. Wanneer de officiële installatie is van Philip als Lord High Admiral, is nog niet bekend.

  10 juni 2011 - 15:43