×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bijzonder cadeau van koningin Paola

  Vakantieverblijf voor kinderen Laurent

  Bijzonder cadeau van koningin Paola

  De Belgische koningin Paola heeft een oude pastorie in Villers-sur-Lesse (Rochefort) gekocht en geschonken aan haar kleinkinderen Louise, Aymeric en Nicolas, de kinderen van prins Laurent en prinses Claire. Dat schrijft Het Nieuwsblad maandag. Volgens de krant betaalde ze 100.000 euro voor het oude gebouw, dat nu uitgebreid wordt gerenoveerd. Het ligt op kleine afstand van het kasteel van Ciergnon, dat bestemd is voor de drager van de kroon. Dat zijn nu Albert en Paola, maar na 21 juli Filip en Mathilde. Na de troonswisseling zullen Albert en Paola het kasteel van Fenffe gebruiken als ­Ardens buitenverblijf, zoals ze voor het koningschap al deden. De voorbije twintig jaar gebruikte prinses Astrid het veel met haar gezin. Ook dat kasteel ligt maar op enkele kilometers afstand van de andere twee verblijven. Zo kunnen Albert en Paola hun vrije tijd besteden met hun kleinkinderen in de buurt.


  Het negentiende-eeuwse gebouw kocht Paola al in 2010, maar lekte niet eerder uit. Het heeft een tuin met een oppervlakte van tweeëntwintig voetbalvelden. De muren zijn ondertussen gekalkt, het dak is vernieuwd en binnen wordt er volop gerestaureerd. De buren hebben van Paola zelf gehoord dat ze hoopt dat de werkzaamheden begin december afgerond zijn. Elke week komt ze zelf poolshoogte nemen, soms met de koning, vaker nog met prinses Claire. Paola en Claire hebben ondertussen een goede band opgebouwd en de vrouw van prins Laurent ondertekende ook de notariële akte, omdat haar kinderen nog minderjarig zijn. Daarop staat dat de waarde inmiddels al is gestegen naar 169.000 euro.

  8 juli 2013 - 10:16