×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bidden voor Friso

  Kerken staan stil bij ongeluk prins

  Zowel in Nederland als in Lech wordt in kerkdiensten stilgestaan bij het noodlottige ongeval dat prins Friso vorige week vrijdag overkwam. In vele kerken wordt gebeden voor het herstel van de prins en om kracht voor de koninklijke familie in deze zware periode. In de Oude Kerk in Delft, waar het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit werd voltrokken in 2004, werd door de predikant stilgestaan bij Friso. Tijdens de dienst sprak hij van een ‘muur van gebed voor de koninklijke familie om hen troost te bieden.’ Na de zegen werd het zesde couplet van het Wilhelmus gezongen.

  In Lech werd op zaterdag in de Nikolauskerk een mis opgedragen aan Friso. De katholieke kerk was volledig gevuld, voornamelijk met inwoners van het dorpje waar de koninklijke familie al zo’n 50 jaar komt. Hiermee lieten ze hun medeleven blijken aan de koninklijke familie die zich al zo lang verbonden heeft met Lech. Bij de dienst waren prinses Mabel, haar moeder en zus, en prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig. Ook vriend en metgezel tijdens de noodlottige skitocht Florian Moosbrugger was er, samen met zijn moeder. Koningin Beatrix was er niet bij, zij is tijdelijk in Nederland en komt later weer terug naar Lech

  26 februari 2012 - 12:19