×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bezoek de paarden van de koningin

  Paleis Het Loo presenteert rijtuigen en paarden

  Dit weekend verzorgt het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag een presentatie met paarden en rijtuigen van de koningin op Paleis Het Loo. Het publiek wordt tijdens dit weekend de unieke mogelijkheid geboden van dichtbij kennis te maken met de verzorging en training van de koninklijke paarden en kan het uitrijden van de koninklijke rijtuigen aanschouwen. De stalpresentaties vinden plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juni, tussen 10.00-12.00 en tussen 13.00-16.00 uur. Tijdens dit weekend geldt het reguliere entreetarief.

  Het Koninklijk Staldepartement toont verschillende aanspanningen van rijtuigen, zoals de Gala Glasberline, Gala Landauer en enige jachtwagens, begeleid door koetsiers, lakeien en rijknechten. Medewerkers van het Koninklijk Staldepartement geven uitleg en beantwoorden vragen over de paarden, aanspanningen, rijtuigen en de hieraan verbonden tradities. De Rijstal laat zien hoe de paarden worden voorbereid op het escorteren van de koningin. Voor het evenement worden meer dan twintig paarden uit Den Haag van stal gehaald.

  8 juni 2012 - 11:30