×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bezoek aan Zeeland afgesloten

  Willem-Alexander en Máxima wilden geen paraplu’s

  Bezoek aan Zeeland afgesloten

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagmiddag op de Brouwersdam op de grens van Zeeland en Zuid-Holland hun provinciebezoek aan Zeeland afgesloten. Op het strand poseerden ze kort met de commissarissen van beide provincies. Zuid-Holland is de laatste provincie uit de kennismakingstoer.
  Bij het bezoek aan Zeeland had het koninklijk gezelschap voor het eerst te maken met regen. Dat had invloed op de publieke belangstelling, maar niet op het programma. Het koningspaar wilde ook geen paraplu’s. In Middelburg was er op het Damplein tot het laatste moment nog volop ruimte. In Goes en Zierikzee stond het ondanks de regen wel vol langs de koninklijke route.
  De Zeeuwse gemeenten kozen voor een programma met veel traditionele accenten als garnalen pellen en netten boeten. Ook werden veel streekproducten gepresenteerd. Het bezoek duurde iets meer dan 3 uur. Dat was te weinig tijd om ook Zeeuws-Vlaanderen in het programma op te nemen.
  In de pas zes maanden bestaande gemeente Goeree-Overflakkee zet het koningspaar zijn kennismakingstoer voort. Goeree-Overflakkee is qua oppervlakte de grootste gemeente van Zuid-Holland. Van daaruit gaat het koningspaar naar Hellevoetsluis, Zoetermeer en Den Haag.

  21 juni 2013 - 15:03