Placeholder

Bezoek aan Zeeland afgesloten

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagmiddag op de Brouwersdam op de grens van Zeeland en Zuid-Holland hun provinciebezoek aan Zeeland afgesloten. Op het strand poseerden ze kort met de commissarissen van beide provincies. Zuid-Holland is de laatste provincie uit de kennismakingstoer.
Bij het bezoek aan Zeeland had het koninklijk gezelschap voor het eerst te maken met regen. Dat had invloed op de publieke belangstelling, maar niet op het programma. Het koningspaar wilde ook geen paraplu’s. In Middelburg was er op het Damplein tot het laatste moment nog volop ruimte. In Goes en Zierikzee stond het ondanks de regen wel vol langs de koninklijke route.
De Zeeuwse gemeenten kozen voor een programma met veel traditionele accenten als garnalen pellen en netten boeten. Ook werden veel streekproducten gepresenteerd. Het bezoek duurde iets meer dan 3 uur. Dat was te weinig tijd om ook Zeeuws-Vlaanderen in het programma op te nemen.
In de pas zes maanden bestaande gemeente Goeree-Overflakkee zet het koningspaar zijn kennismakingstoer voort. Goeree-Overflakkee is qua oppervlakte de grootste gemeente van Zuid-Holland. Van daaruit gaat het koningspaar naar Hellevoetsluis, Zoetermeer en Den Haag.