Placeholder

Bezoek aan Brabant nog duurder dan gemeld

Brabant heeft nog meer uitgegeven aan het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 12 juni dan tot dusver bekend was. Vooraf werd aan RTL Nieuws gemeld dat de ontvangst 530.000 euro zou kosten. Op vragen van de PVV antwoordt de provincie vrijdag dat er in totaal 640.000 euro is uitgegeven.

De PVV meent dat niet is voldaan aan de wens van het koningspaar om de rondgang langs alle provincies sober te houden.

De drie bezochte gemeenten Roosendaal, Oisterwijk en Den Bosch maakten 500.000 euro aan kosten, waarvan de provincie de helft betaalt. De provincie betaalde verder 140.000 euro voor de ontvangst en catering voor belangrijke gasten en gewone Brabanders, onkosten voor een optreden van Guus Meeuwis, communicatie, grote schermen en verzekering.

De provincie zegt dat de korte voorbereidingstijd geen ruimte bood voor uitgebreide onderhandelingen. Brabant wilde de meest gastvrije provincie zijn de kwaliteit moest bij die ambitie aansluiten. De provincie noemt de kosten in verhouding met de aard en het doel van het bezoek. “Het was een gebeurtenis van historische waarde die zich de komende decennia niet opnieuw zal voordoen.”