×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bezoek aan Brabant nog duurder dan gemeld

  Veel geld uitgegeven aan eten, maar koningspaar at niet mee

  Bezoek aan Brabant nog duurder dan gemeld

  Brabant heeft nog meer uitgegeven aan het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 12 juni dan tot dusver bekend was. Vooraf werd aan RTL Nieuws gemeld dat de ontvangst 530.000 euro zou kosten. Op vragen van de PVV antwoordt de provincie vrijdag dat er in totaal 640.000 euro is uitgegeven.

  De PVV meent dat niet is voldaan aan de wens van het koningspaar om de rondgang langs alle provincies sober te houden.

  De drie bezochte gemeenten Roosendaal, Oisterwijk en Den Bosch maakten 500.000 euro aan kosten, waarvan de provincie de helft betaalt. De provincie betaalde verder 140.000 euro voor de ontvangst en catering voor belangrijke gasten en gewone Brabanders, onkosten voor een optreden van Guus Meeuwis, communicatie, grote schermen en verzekering.

  De provincie zegt dat de korte voorbereidingstijd geen ruimte bood voor uitgebreide onderhandelingen. Brabant wilde de meest gastvrije provincie zijn de kwaliteit moest bij die ambitie aansluiten. De provincie noemt de kosten in verhouding met de aard en het doel van het bezoek. “Het was een gebeurtenis van historische waarde die zich de komende decennia niet opnieuw zal voordoen.”

  5 juli 2013 - 16:40