×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bewondering en kritiek voor Máxima

  Prinses weet perfect waar de camera's staan'

  Ook Vlaanderen kent het fenomeen van populariteitsverkiezingen bij royalty-programma’s. Maar waar in de meeste landen de ‘eigen’ prinsessen het beste scoren, komen de Belgische prinsessen er in de uitslagen van de enquete van het VTM-programma Royalty er maar bekaaid vanaf. Duizend Vlamingen riepen onze prinses Máxima uit tot de meest fotogenieke prinses van Europa. Kate kreeg het stempel ‘meest glamoureus’ opgeplakt door de geënqueteerden. Haar stief-schoonmoeder Camilla werd tot ‘minst glamoureus’ uitgeroepen. Prinses Mathilde moest het doen met de titel ‘meest professioneel’. In deze categorie scoorde Charlene van Monaco het slechtst. Hoewel ‘onze’ Máxima het goed doet bij de Vlamingen – ze scoort in bijna elke categorie hoog – is er ook wel wat kritiek te horen. Ze zou te gemaakt zijn. ‘Mathilde is geen fashionista. Ze zit ’s avonds zeker niet de nieuwste Vogue te bestuderen. Komt ze naar buiten,dan is ze zich er nauwelijks bewust van waar de fotografen gepositioneerd zijn, ze stuift recht op de mensen af en buigt zich licht naar hen. Dat wijst op haar sociaal engagement. Máxima daarentegen weet perfect waar de camera’s staan en hoe ze er ophaar voordeligst uitziet,’ zegt Kathy Pauwels, de presentatrice van Royalty, in de krant Het Nieuwsblad. Volgens de presentatrice gaat Mathilde meer voor de inhoud. ‘Het is geen toevaldat Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatiehaar alsambassadrice vroegen. Máxima gaat minderdiep in op een problematiek. En bij rouw huilt ze, om‘s middags met een grote glimlach mee te doen aan een boomplantactie,’ aldus de presentatrice in Het Nieuwsblad. Met de laatste opmerking refereert Pauwels aan de dag waarop Máxima eerst een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van een busramp bijwoonde en ’s middags de al lang daarvoor geplande aanwezigheid bij de Boomfeestdag alsnog bezocht. Dat Máxima een hoge VN-functie heeft en zich inzet voor microkrediet lijkt ook aan de Vlamingen voorbij te zijn gegaan. Afgelopen week bezocht de prinses in dat kader ook Indonesië en Maleisië, waarbij ze diverse ministers ontmoette.

  9 april 2012 - 22:28