×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beveiligingsplannen William op straat

  Onderkomen Will en Kate wordt 'atoomproof'

  Kensington Palace wordt in gereedheid gebracht voor de komst van twee nieuwe bewoners, het hertogelijk paar van Cambridge, William en Kate. Meer en meer zullen ze voor verplichtingen naar Londen moeten en dan is een eigen uitvalsbasis in de stad bijzonder fijn, in plaats van te reizen tussen Noord-Wales of overnachten bij prins Harry. Minder handig is dat de veiligheidsplannen van het paleis nu gewoon ter inzage liggen zoals bij ieder gebouw, terwijl Buckingham Palace nog zo nadrukkelijk gevraagd heeft deze privé te houden. Hoewel de documenten niet online te vinden zijn, kunnen bezoekers bij de gemeente gewoon de benodigde papieren inzien. Onderdelen van de beveiliging zijn onder andere een atoomvrije ingang met luchtsluis, uiteraard een uitgebreid beveiligscamerasysteem, beweegbare obstakels en een hek met overklimbeveiliging. Ook de afmetingen van het appartement dat William en Kate zullen betrekken, staan duidelijk aangegeven. Een voormalig hoofd van de Britse koninklijke beveiliging was ‘sprakeloos’ na het horen van dit nieuws. ‘Het is ongelofelijk. Het laat zien dat degenen die experts zeggen te zijn op het gebied van beveiliging, incompetent zijn.’ Volgens deze voormalige beveiliger ligt het gevaar niet bij terroristen, maar juist bij mensen met een ‘ongezonde interesse in de koninklijke familie’.

  Buckingham Palace heeft nogmaals een verzoek gedaan om de documenten niet te laten inzien, gezien de ‘aard van de werkzaamheden en de locatie’. Een woordvoerder van Kensington verdedigt het besluit om het ter inzage te laten liggen en is niet bekend met het aantal mensen dat om inzage heeft gevraagd.

  6 januari 2012 - 16:30