×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beurs van Berlage exposeert Beatrix’ koningschap

  Onze Koningin' in 145 afbeeldingen

  Beurs van Berlage exposeert Beatrix’ koningschap

  De Beurs van Berlage in Amsterdam toont vanaf volgende week tot eind mei ‘Onze Koningin’, een foto-expositie met 145 beelden van Beatrix.

  De tentoonstelling toont foto’s van 33 jaar koningschap en 75 jaar Beatrix uit de beeldbank van ANP Foto, waarvan fotografen al decennia het koningshuis vrijwel dagelijks volgen. De nadruk ligt op de wijze waarop Beatrix invulling gaf aan het koningschap. Beatrix is te zien als ambassadeur, maar ook als troostend staatshoofd, aldus de makers. Ook foto’s van persoonlijke, soms verdrietige momenten zijn te bezichtigen.

  ,,De expositie is een eerbetoon in foto’s. We willen een groot publiek de kans geven om hun persoonlijke herinneringen aan Beatrix opnieuw te beleven”, aldus Melcher de Wind van Local World, samensteller van de expositie. Hij noemt de tentoonstelling ‘een leuke, laagdrempelige tentoonstelling voor een groot publiek’. Bezoekers wordt gevraagd uit de beelden een ‘herinneringsfoto’ van Beatrix te kiezen.

  De expositie Onze Koningin is te zien van dinsdag 12 maart tot en met zondag 25 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In de Beurs werd op 2 februari 2002 het burgerlijk huwelijk gesloten tussen de Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta.

  5 maart 2013 - 18:01