Placeholder

Beurs van Berlage exposeert Beatrix’ koningschap

De Beurs van Berlage in Amsterdam toont vanaf volgende week tot eind mei ‘Onze Koningin’, een foto-expositie met 145 beelden van Beatrix.

De tentoonstelling toont foto’s van 33 jaar koningschap en 75 jaar Beatrix uit de beeldbank van ANP Foto, waarvan fotografen al decennia het koningshuis vrijwel dagelijks volgen. De nadruk ligt op de wijze waarop Beatrix invulling gaf aan het koningschap. Beatrix is te zien als ambassadeur, maar ook als troostend staatshoofd, aldus de makers. Ook foto’s van persoonlijke, soms verdrietige momenten zijn te bezichtigen.

,,De expositie is een eerbetoon in foto’s. We willen een groot publiek de kans geven om hun persoonlijke herinneringen aan Beatrix opnieuw te beleven”, aldus Melcher de Wind van Local World, samensteller van de expositie. Hij noemt de tentoonstelling ‘een leuke, laagdrempelige tentoonstelling voor een groot publiek’. Bezoekers wordt gevraagd uit de beelden een ‘herinneringsfoto’ van Beatrix te kiezen.

De expositie Onze Koningin is te zien van dinsdag 12 maart tot en met zondag 25 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In de Beurs werd op 2 februari 2002 het burgerlijk huwelijk gesloten tussen de Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta.