×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bernhard, Schavuit van Oranje

  Bekijk de eerste beelden

  De opnamen voor de nieuwe VPRO dramaserie Bernhard, Schavuit van Oranje zijn eind juli van start gegaan. Hoewel het vermoedelijk pas in januari volgend jaar op TV te zien zal zijn, zijn de eerste beelden hoopgevend.


  De opnamen voor de nieuwe VPRO dramaserie Bernhard, Schavuit van Oranje zijn eind juli van start gegaan. Hoewel het vermoedelijk pas in januari volgend jaar op TV te zien zal zijn, zijn de eerste beelden hoopgevend.

  Er zijn twee acteurs die gestalte geven aan prins Bernhard. De oudere Bernhard wordt gespeeld door Eric Schneider. Voor de jonge Bernhard vertolkt Daan Schuurmans de rol.

  In vier delen vertelt Bernhard het verhaal van zijn leven. Niet alleen aan de kijker, maar vooral aan prinses Máxima. Zij zal straks immers, als koningin naast Willem-Alexander, min of meer dezelfde positie innemen als Bernhard naast Juliana. Uit hun gesprekken en soms hevige discussies blijken hun grote verschillen, maar ook hun overeenkomsten.

  De prins leidde een internationaal bestaan. Het verhaal sleept ons van Soestdijk langs het Duitse Reckenwalde, Berlijn, Londen, Argentinië, naar Canada en andere plekken op de wereld. Aan de hand van zijn leven schetst de serie een tijdsbeeld van de wereld van de jaren dertig van de twintigste eeuw tot aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Daarmee gaat Bernhard, Schavuit van Oranje over meer dan alleen het leven van een prins-gemaal. Het wordt een meeslepend drama over hoe je je staande houdt in een keurslijf, je daarin je eigen weg vindt en je de betekenis van Ware Liefde ontdekt.

  Bernhard, Schavuit van Oranje is een productie van de VPRO in co-productie met S&V Fiction en is vanaf januari 2010 te zien op televisie. Het scenario is in handen van Tomas Ross, de regie wordt gedaan door Pim van Hoeve.

  26 augustus 2009 - 16:38