×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Benito met pensioen

  Schimmel mag uitrusten op het Loo

  Hij was zonder twijfel één van de sterren van Prinsjesdag. Het privépaard van koningin Beatrix werd op de derde dinsdag van September altijd bereden door de Stalmeester en samen hadden zij een prominente plek in de koninklijke stoet. Bij de televisiecommentaren werd Benito altijd genoemd, waardoor hij misschien wel één van de bekendste paard van ons land werd. Maar na bijna twintig jaar trouwe dienst heeft de Koningin besloten dat Benito met pensioen mag. Zijn comfortabele stal in de Koninklijke Stallen heeft hij verruild voor een stal in Apeldoorn, dichtbij jachtslot Het Oude Loo, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd. De koningin brengt veel van haar weekends door op Het Oude Loo en daar kan ze de hengst waarop ze regelmatig langs het Scheveningse en Wassenaarse strand galoppeerde dus nog zien en bezoeken. Of de 74-jarige vorstin een nieuw paard heeft laten aanschaffen is niet bekend. Mocht er een nieuw paard komen dan zal Beatrix daarvoor de naam bedenken. Dat doet ze voor alle paarden in de Koninklijke Stallen.


  13 juni 2012 - 20:31