×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische royals werken minder hard

  Ruim honderd bezoeken minder afgelegd

  De Belgische royals hebben dit jaar ruim honderd publieke activiteiten minder afgelegd dan verleden jaar, zo blijkt uit een berekening van Het Laatste Nieuws. Dit jaar waren er 516 activiteiten, verdeeld over 10 royals, tegenover 628 in 2010. Prinses Mathilde 'wint' het met 78 officiële bezoeken van haar man Filip, die 75 maal in het land verscheen. Koploper is koning Albert zelf met 211 bezoeken, al had hij het ook rustiger dan verleden jaar. Hekkensluiter is prinsesje Elizabeth, de erfprinses. Zij legde één bezoek af, haar allereerste en enige bezoek tot nu toe ging naar de opening van haar 'eigen' kinderziekenhuis. Grootste - en enige stijger - is koningin Paola, die 40 bezoeken aflegde, tegenover 35 in het voorgaande jaar. Grootste daler in de lijst is prins Laurent, die van 28 naar 11 bezoeken ging. Een tijd lang kwam hij niet in de koninklijke agenda voor, te wijten aan een omstreden reis naar Congo.


   

  21 december 2011 - 13:36