×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische prins trouwt op Sainte-Hélène

  Sarkozy staat ook op de gastenlijst

  Belgische prins trouwt op Sainte-Hélène

  De Belgische prins Hadrien de Croÿ-Roeulx gaat trouwen en het wordt niet zomaar een feest. De 31-jarige telg uit het adellijke Huis Croÿ heeft de komende drie weken een heel eiland bij Montréal afgehuurd voor zijn huwelijk met de Canadese Jacqueline-Ariadne Desmarais op 7 september.


  De 23-jarige Canadese is de kleindochter van oud-premier van Canada Jean Chrétien. Maar liefst 750 mensen, waaronder de Franse oud-president Sarkozy, staan op de gastenlijst voor het feest op het eiland Sainte-Hélène. De komende weken worden alvast veertig feesttenten opgebouwd voor de grote dag, meldt Het Nieuwsblad.

  Hadrien werkt volgens de Canadese website Vigile.net voor de Londense investeringsbank Lepe Partners. Eerder werkte hij in de Verenigde Staten, waar hij ook studeerde, en in China. Op een genealogiesite is te lezen dat de prins werd geboren op 9 september 1981 in het Belgische Ukkel, vlak onder Brussel, en dat hij voluit Hadrien Etienne Georges André Aldo heet. Hij heeft twee jongere zussen, Marguerite Jacqueline Marie Désirée en Alexandra.

  Het Huis Croÿ komt oorspronkelijk uit Noord-Frankrijk en de oudst bekende telg leefde in de 13e eeuw. Tegenwoordig wonen er verschillende takken in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en dus België, waar de familie Croÿ-Roeulx er één van is.

  23 augustus 2013 - 10:11