×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische koning schenkt geld aan armen

  100.000 euro voor arme Belgen

  De Belgische koning was het afgelopen jaar in een gulle bui. Tienduizend euro gaf hij weg aan mensen die een brief naar het paleis stuurden. In totaal kregen 500 Belgen 200 euro geschonken van de koning. Elk lid van het Belgische koningshuis krijgt brieven waarin een financieel steuntje in de rug wordt gevraagd, vertelt een woordvoerder, maar sinds de crisis ligt het aantal brieven een kwart hoger.

  Het gaat bewust om een klein bedrag: eenmalige financiële steun voor mensen die een tegenslag in het leven kennen. Albert heeft zich in 2011 royaler opgesteld dan in vorige jaren: hij schonk 110.000 euro. In de afgelopen jaren was dat gemiddeld 90.000 euro. Het geld dat de koning geeft komt uit het fonds ‘vzw Werken van de Koningin’ en staat dus los van de uitkering van de staat.

  16 februari 2012 - 10:23