×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische ‘koning-roeper’ mag op herhaling

  Twintig jaar geleden haalde Van Damme ook Albert binnen

  Belgische ‘koning-roeper’ mag op herhaling

  “De koning! Le roi! Der könig!”. Met die woorden wordt de nieuwe koning der Belgen de senaat binnengehaald. Twintig jaar geleden, bij de beëdiging van Albert II riep Michel Van Damme die woorden in de Belgische kamer. Het tv-programma Royalty maakte zondagavond bekend dat dezelfde senaatmedewerker volgende zondag 21 juli opnieuw de nieuwe koning mag aankondigen. Van Damme zelf vindt dat een hele eer in zijn carrière. Op dit moment is hij met zijn laatste vier jaar bezig als kamerbewaarder van de Voorzitster van de Senaat. “Als afsluiter zou je kunnen zeggen dat het mooi is, om twee keer de koning aan te kondigen,” vertelt hij in het programma. “Voor mijn kinderen en mijn kleinkinderen zou dat ook tof zijn.”

  14 juli 2013 - 23:45