×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische ‘koning-roeper’ mag op herhaling

  Twintig jaar geleden haalde Van Damme ook Albert binnen

  Belgische ‘koning-roeper’ mag op herhaling

  “De koning! Le roi! Der könig!”. Met die woorden wordt de nieuwe koning der Belgen de senaat binnengehaald. Twintig jaar geleden, bij de beëdiging van Albert II riep Michel Van Damme die woorden in de Belgische kamer. Het tv-programma Royalty maakte zondagavond bekend dat dezelfde senaatmedewerker volgende zondag 21 juli opnieuw de nieuwe koning mag aankondigen. Van Damme zelf vindt dat een hele eer in zijn carrière. Op dit moment is hij met zijn laatste vier jaar bezig als kamerbewaarder van de Voorzitster van de Senaat. “Als afsluiter zou je kunnen zeggen dat het mooi is, om twee keer de koning aan te kondigen,” vertelt hij in het programma. “Voor mijn kinderen en mijn kleinkinderen zou dat ook tof zijn.”

  14 juli 2013 - 23:45