×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische ‘koning-roeper’ mag op herhaling

  Twintig jaar geleden haalde Van Damme ook Albert binnen

  Belgische ‘koning-roeper’ mag op herhaling

  “De koning! Le roi! Der könig!”. Met die woorden wordt de nieuwe koning der Belgen de senaat binnengehaald. Twintig jaar geleden, bij de beëdiging van Albert II riep Michel Van Damme die woorden in de Belgische kamer. Het tv-programma Royalty maakte zondagavond bekend dat dezelfde senaatmedewerker volgende zondag 21 juli opnieuw de nieuwe koning mag aankondigen. Van Damme zelf vindt dat een hele eer in zijn carrière. Op dit moment is hij met zijn laatste vier jaar bezig als kamerbewaarder van de Voorzitster van de Senaat. “Als afsluiter zou je kunnen zeggen dat het mooi is, om twee keer de koning aan te kondigen,” vertelt hij in het programma. “Voor mijn kinderen en mijn kleinkinderen zou dat ook tof zijn.”

  14 juli 2013 - 23:45