×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische koning maakt vanavond aftreden bekend’

  Kabinet kwam bijeen in aanwezigheid van de koning

  Belgische koning maakt vanavond aftreden bekend’

  Het koninklijk paleis van België laat weten dat koning Albert om zes uur vanavond op radio en televisie het woord zal nemen. Het ligt voor de hand, gezien alle speculatie die al maandenlang aanhoudt, dat de koning zijn aftreden bekend zal maken. Ook de Vlaamse publieke televisie gaat daar voorzichtig vanuit, al wordt er nog een slag om de arm gehouden. Voorzichtig wordt ervan uitgegaan dat de koning daadwerkelijk de Nationale Feestdag, 21 juli, zal aftreden.


  Het Belgische kernkabinet is vandaag bijeengekomen, in aanwezigheid van de koning. Dat is niet gebruikelijk. Ook abdicatie is in België geen vanzelfsprekendheid. Prins Filip was al 'kandidaat' voor het opvolgen van koning Boudewijn in 1993, maar lijkt nu echt aan de beurt te zijn als eerste in de lijn voor de troonsopvolging.

   Nederland, Vaticaanstad en Qatar gingen België dit jaar voor als landen waarvan het staatshoofd abdiceerde.

  3 juli 2013 - 14:39