×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgisch koningshuis duurder dan gedacht

  Werkelijke kosten verstopt

  Net als in Nederland wordt er ook in België steeds kritischer gekeken naar de kosten van de monarchie. In Nederland leidde dat al tot meer openheid én tot bezuinigingen. Maar in België is nog altijd niet duidelijk hoeveel het koningshuis precies kost. Het is in elk geval veel meer dan de 13,7 miljoen euro die jaarlijks op de begroting staan. Volgens het Belgische kamerlid Theo Francken zelfs ruim tweemaal zo duur. Naast de officiële toelages ontvingen koning Albert II en zijn familie vorig jaar nog eens 16,8 miljoen uit de schatkist voor onder meer beveiliging, verwarming, elektriciteit en relatiegeschenken, zo berichtte de krant Het Nieuwsblad maandag. Volgens Francken, lid van de Vlaams-nationalistische N-VA, zitten de werkelijke kosten van de monarchie verstopt in begrotingsposten van diverse departementen. Francken eist in schriftelijke vragen aan de Belgische regering opheldering over het kostenplaatje van het koningshuis.


  28 februari 2011 - 10:54