Placeholder

Bekende bloemist’ ingeschakeld voor bloemversiering Nieuwe Kerk

Bloemenveiling FloraHolland en bloemkunstbedrijf Zuidkoop Natural Projects zijn uitverkoren om De Nieuwe Kerk voor de inhuldiging op 30 april te versieren met bloemen en planten. Komende dinsdag beginnen zij met het plaatsen van de bloembakken. Vanaf donderdag 25 april begint de inrichting van de kerk met duizenden bloemen en planten.

Het is nog niet precies bekend welke bloemen de kerk aankleden, liet een woordvoerder woensdag weten. Er wordt nog de laatste hand gelegd aan een ‘bloemenplan’, waarbij de bedrijven ook rekening houden met de wensen van het koningspaar. Alle bloemen en planten in de kerk zijn op duurzame wijze gekweekt.

Zuidkoop is geen onbekende voor het Koninklijk Huis. Het bedrijf verzorgde ook de aankleding bij de bijzettingen van koningin Juliana en prins Bernhard in de Nieuwe Kerk in Delft en bij het huwelijk van prins Friso en Mabel in 2004. De bedrijven zien de plechtigheid in Amsterdam als ,,een unieke gelegenheid om ten overstaan van de hele wereld Nederland als bloemenland te presenteren”.