×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix zocht met prinselijk paar naar datum inhuldiging

  Máxima prijst Beatrix voor aanblijven vanwege kinderen

  Beatrix zocht met prinselijk paar naar datum inhuldiging

  Een jaar langer had het zeker niet hoeven duren van Willem-Alexander. Het maakte het lastig om de agenda te vullen. Maar op 28 januari was het echt definitief voor hem, zei Willem-Alexander tegenover Mariëlle Tweebeeke en Rick Nieman. Toen was er geen weg terug en dat gaf voor de prins toch een ander gevoel. ‘Nu is het echt concreet’, zei de prins. Feitelijk wisten hij en Máxima al ruim een jaar eerder dan de rest van het land dat Beatrix op korte termijn zou gaan abdiceren. Er is overleg geweest tussen de drie over welke datum het meest geschikt zou zijn geweest. ‘Er is een goede communicatie onderling’, zei de prins.
  Bij die gesprekken was Máxima ook altijd aanwezig, al was de conversatie feitelijk tussen de scheidend vorstin en de aankomend vorst, Beatrix en Willem-Alexander. ‘De koningin en mijn man waren leidend daarin’, zei Máxima. Dat de koningin het zo lang vol heeft gehouden is lovenswaardig. Op die manier hadden zij meer tijd voor hun kinderen. ‘Dat vind ik fantastisch van de koningin’.

  17 april 2013 - 20:13