×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix weer naar moskee

  Moskeebezoek op laatste dag Oman

  Koningin Beatrix heeft op haar laatste dag van het staatsbezoek aan Oman een bezoek gebracht aan de grote moskee die naar sultan Qaboos is vernoemd. Daarbij droeg de koningin over haar hoed een rode hoofddoek. Ook prinses Máxima bedekte haar hoofd met een turkooizen shawl. De ophef die door de PVV werd veroorzaakt is volgens de koningin ‘echt onzin’.
  Tijdens het bezoek van ongeveer drie kwartier werd het gezelschap rondgeleid en tekenden de Oranjes het gastenboek.

  Het dragen van een hoofddoek was afgelopen zondag nog reden tot discussie voor de PVV, omdat de koningin hiermee de vrouwenonderdrukking in de Islamitische samenleving zou stimuleren. De Rijksvoorlichtingsdienst liet echter weten dat Hare Majesteit zich aanpast aan de gebruiken die ter plekke gelden.

  Na het bezoek aan de moskee bezocht het koninklijk gezelschap nog de Nederlandse gemeenschap die in Oman woont of werkt. Na een gesprek met de meegereisde Nederlandse pers is staatsbezoek 51 ten einde.

  12 januari 2012 - 09:08