×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix speldt Zilveren Anjers op

  Prinses nam taak in 2005 van Bernhard over

  Beatrix speldt Zilveren Anjers op

  Beatrix mag dinsdagochtend in het Koninklijk Paleis in Amsterdam weer mensen decoreren. De prinses reikt daar namelijk de Zilveren Anjers uit, de jaarlijks onderscheiding van het door haar vader in 1950 ingestelde Prins Bernhard Cultuurfonds. Het spelden is altijd weer een uitdaging, zo is bij eerdere gelegenheden gebleken. De stof van de kleding van de prijswinnaars geeft namelijk vaak niet mee. Beatrix reikt de Zilveren Anjers uit sinds 2005. Ze heeft die taak overgenomen van prins Bernhard die eind 2004 is overleden. Hij stelde de prijs in als teken van waardering voor mensen die zich 'vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of het natuurbehoud in Nederland en in het Caraïbisch deel van het Koninkrijk'.


  18 juni 2013 - 10:30