×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

  Donderdag reikt Koningin Beatrix in Paleis Noordeinde in Den Haag de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit. Sinds 1950 is de Zilveren Anjer een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of het natuurbehoud in Nederland of de Nederlandse Antillen en Aruba. Tot zijn overlijden in 2004 heeft prins Bernhard deze prijzen uitgereikt, daarna heeft koningin Beatrix deze taak van hem overgenomen.


  Elisabeth Janssens, één van de winnaars, zet zich sinds 1954 in voor het in stand houden en vernieuwen van het geestelijk erfgoed in Nederland. Als kloosterlinge weet zij een brug te slaan tussen haar besloten leefgemeenschap en de maatschappelijke omgeving daarbuiten. Winthrop Curiel spant zich al ruim veertig jaar in voor het behoud van cultuur en natuur op de Antillen en Aruba. Hij is voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds op de Nederlandse Antillen en Aruba en heeft hiermee de Zilveren Anjer verdiend. Jan Koolen uit Dordrecht is al meer dan veertig jaar actief als natuurbeschermer. Voor het Nationaal Park De Biesbosch is hij een onmisbare factor. De heer Koolen bewaakt, beschermt en bevordert de natuur en het landschap en ook dat is niet onopgemerkt gebleven bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Jan Maarten Boll uit Amsterdam heeft zich gedurende vele jaren ingezet voor het behoud van kunstschatten voor Nederland en voor het terugbrengen van Hollandse kunst naar Nederland. Als kunst- en cultuurliefhebber vervult hij tal van bestuursfuncties. En tot slot heeft Henny Brunnekreeft uit Rheden jarenlang de belangen behartigd van de amateurmuziek in Nederland en leiding gegeven aan de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Voor deze inzet krijgt ook zij de Zilveren Anjer uitgereikt uit de handen van koningin Beatrix.  

  11 juni 2009 - 10:17