×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix’ paard Benito te zien op Het Loo

  Paleis neemt paardenstallen opnieuw in gebruik

  Paleis Het Loo brengt vanaf deze week het hoefgetrappel en de geur van vers hooi terug in de stallen. Twee paarden met een lange staat van dienst bij het Koninklijk Huis genieten van hun oude dag in de Apeldoornse stallen. Tot voor kort verbleven de paarden Benito en Duncan, die beiden een lange carrière in de Koninklijke Stallen achter de rug hebben, in de wei vlakbij jachtslot Het Oude Loo.  Hun verblijf lag achter het museale stallencomplex van Paleis Het Loo en was niet toegankelijk voor publiek. Vanaf medio april worden de stallen van Het Loo echter weer dagelijks door hen in gebruik genomen.
  Benito is bij het publiek het meest bekende koninklijke paard. Hij was een favoriet rijpaard van koningin Beatrix, zij maakte vaak lange strandritten met Benito. Tot en met 2011 werd de schimmel op Prinsjesdag ook door de Stalmeester zelf bereden. Door zijn rustige aard mocht Benito  jarenlang in de stoet meelopen. Daarnaast verblijft ook het bruine rijpaard Duncan permanent op Het Loo. Naast deze twee paarden worden er afwisselend een of twee paarden van het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag naar de Apeldoornse stallen overgebracht. Om beurten verblijven de paarden in de wei en op stal. In de paardenboxen zijn de oorspronkelijke naambordjes en geboortejaren van de paarden opnieuw aangebracht. De komende dagen worden zij onder meer vergezeld door Hiddo, afkomstig uit de koetsstal. Hiddo wordt af en toe nog ingezet voor Prinsjesdag.

  16 april 2013 - 10:39