×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix op volle zee

  Koningin bezoekt KNRM

  Sinds 1824 bestaat er een band tussen de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) en het koninklijk huis. De koningin, beschermvrouwe, heeft daarom een werkbezoek gebracht aan de hoofdvestiging en het reddingsstation van KNRM in IJmuiden. Er werd gesproken over de werkzaamheden, maar ook over de toekomst, het vrijwilligersbeleid en de positie als private hulpverleningsorganisatie zonder overheidssteun.

  Verschillende medewerkers en vrijwilligers van de KNRM vertelden over het reddingswerk, het onderhoud aan schepen en voertuigen, de kusthulpverleningstaken en het lifeguardproject op de Waddeneilanden.

  Daarna ging de koningin aan boord van de IJmuider reddingboot om op volle zee deel te nemen aan een reddingsoefening met het reddingstation Wijk aan Zee. Aan boord werd uitleg gegeven over de reddingsmiddelen en de communicatie- en navigatietechnieken die de redders gebruiken bij hun werk.

  Foto’s: KNRM

  29 juni 2011 - 10:00