×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix ontroerd door toespraak zoon

  Willem-Alexander prees zijn moeder

  Beatrix ontroerd door toespraak zoon

  De inhuldigingsrede van haar zoon en nieuwe koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk in Amsterdam liet prinses Beatrix niet onberoerd. Duidelijk geëmotioneerd luisterde de prinses naar de persoonlijke woorden die haar zoon aan haar richtte. ”Lieve moeder, u was koningin, dochter, echtgenoot, hoofd van de familie en moeder tegelijk. Dat zorgde soms voor innerlijke spanning”, sprak Willem-Alexander. Hij prees zijn moeder vervolgens, omdat nooit vergeefs een beroep op haar werd gedaan. Hij loofde haar ‘voor de vele mooie jaren waarin wij haar als koningin mochten hebben’. Ze was ‘rustig te midden van woelige baren’ en hield een stabiele koers aan, zei Willem-Alexander tot zijn ‘lieve moeder’. Voor de woorden die de nieuwe koning over zijn moeder sprak werd lang geapplaudiseerd.

  30 april 2013 - 14:46