×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix ontmoet verre neef

  Tijdens staatsbezoek aan Duitsland

  Koningin Beatrix zal tijdens het staatsbezoek aan Duitsland een familielid aan haar gevolg toevoegen. Op de derde dag van het bezoek zal ze namelijk op het vliegveld van Dresden worden verwelkomd door haar verre achterneef prins Georg zur Lippe-Weissenfeld. Deze Duitse zakenman is eigenaar van een groot wijnhuis en daarnaast honorair consul van Nederland. Dankzij die laatste functie mag hij zich donderdag bij het gevolg van de Koningin aansluiten. Hoewel men ver moet terug gaan om gezamenlijke voorouders van Beatrix en prins Georg te vinden, zal het toch een kleine familie-reunie worden. Eén van de titels van onze koningin is namelijk Prinses van Lippe-Biesterfeld. Prins Georg verheugt zich naar verluidt erg op de ontmoeting met de Nederlandse koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Wellicht zal hij van de gelegenheid gebruik maken Beatrix ook zijn wijnen te laten proeven. De prins is eigenaar van Slot Proschwitz, dat niet ver van Dresden ligt. Het slot was tot in de jaren veertig eigendom van de familie Zur Lippe. De nazi's onteigenden het slot en daarna werd het eigendom van de communistische regering van de DDR. In de jaren negentig kocht prins Georg het terug.


  7 april 2011 - 17:17