×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix Majesteit’

  Documentaire op eerste kerstdag op tv

  Op eerste kerstdag, vrijdag 25 december wordt de tele-documentaire Beatrix, Majesteit’ uitgezonden. In de zogenaamde teledoc is een zoektocht naar de emoties en drijfveren van onze koningin te zien. Naast dat van haar zélf, legt de film de hoogte- en dieptepunten vast uit het leven van een aantal naamgenoten - Bea’s, Trixen en Beatrixen. Zij zijn in situaties beland die parallellen oproepen met cruciale momenten uit het leven van onze vorstin. De film start tijdens de aanslag op het  leven van Koningin Beatrix op Koninginnedag 2009, toen het er – met haar emotionele toespraak tot haar onderdanen -  heel even op leek dat onze koningin haar ‘masker’ liet vallen. Regie is in handen van Michiel van Erp.


  Op eerste kerstdag, vrijdag 25 december wordt de tele-documentaire Beatrix, Majesteit’ uitgezonden. In de zogenaamde teledoc is een zoektocht naar de emoties en drijfveren van onze koningin te zien. Naast dat van haar zélf, legt de film de hoogte- en dieptepunten vast uit het leven van een aantal naamgenoten – Bea’s, Trixen en Beatrixen. Zij zijn in situaties beland die parallellen oproepen met cruciale momenten uit het leven van onze vorstin. De film start tijdens de aanslag op het  leven van Koningin Beatrix op Koninginnedag 2009, toen het er – met haar emotionele toespraak tot haar onderdanen –  heel even op leek dat onze koningin haar ‘masker’ liet vallen. Regie is in handen van Michiel van Erp.

  De Publieke Omroep, het CoBO-fonds en het Nederlands Fonds voor de Film zijn onlangs gestart met het project Teledoc. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld. Teledocs zijn bedoeld voor een breed publiek en speciaal gemaakt voor de Publieke Omroep. De bundeling van financiering moet toptalent op het gebied van documentaire stimuleren. Michiel van Erp’s ‘Beatrix, Majesteit’ wordt de aftrap gegeven voor deze nieuwe documentairereeks. Ter voorbereiding van deze film zijn meer dan 200 Beatrixen in Nederland gesproken, die allemaal voor deze gelegenheid zijn uitgenodigd.

  Beatrix, Majesteit’ is Vrijdag 25 december van 20.40 tot 21.55 uur te zien op Nederland 2. De herhaling is op 3 januari.

  22 december 2009 - 15:28