×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix in de Souq Waqif

  Ontspannen eerste dag staatsbezoek Qatar

  Vooraf waren er strenge veiligheidseisen en tot vlak voor de aanvang van het staatsbezoek kon de Rijksvoorlichtingsdienst maar weinig zekerheid geven over de mogelijkheden voor de pers. Maar aan het einde van de eerste dag blijkt alles mee te vallen. De Qatari zijn behulpzaam en hartelijk en er is meer mogelijk dan aanvankelijk gedacht. De in verhouding kleine groep media die naar de Golfstaat zijn afgereisd zorgt er ook voor dat de Oranjes de ruimte hebben. En dus verloopt alles in ontspannen en goede sfeer. Na de officiële momenten - ontvangst op het vliegveld, inspectie erewacht en ontvangst bij de Emir- was er tijd voor cultuur. In het Museum of Islamic Art bekeek de koningin samen met de Emir de tentoonstelling The Golden Age of Dutch Painting. De Emir had enige moeite met de namen van de Hollandse meesters. Vooral Frans Hals bleek een tongbreker. Daarna vertrokken de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima naar de Souq Waqif. Op deze markt werd ondermeer een tapijtenhandelaar bezocht en een parelvisser. De koningin accepteerde ietwat verlegen een collier. Toen ze een ezeltje passeerde moest ze het dier ook even aaien. Een handvol Nederlandse inwoners van Qatar was ook naar de Souq gekomen. Hun kinderen zongen Oranje Boven voor de koningin.


  9 maart 2011 - 17:04