×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix: gelukkig en dankbaar

  Twee zoenen voor Willem-Alexander

  Beatrix: gelukkig en dankbaar

  Koningin Beatrix is ”gelukkig en dankbaar” nu ze afstand van de troon heeft gedaan. Dat heeft ze gezegd op het balkon van het Koninklijk Paleis. Kort ervoor had ze de Akte van Abdicatie ondertekend. Daarmee werd ze opgevolgd door Koning Willem-Alexander. Ze feliciteerde haar oudste zoon met twee zoenen. Willem-Alexander zei: ”Lieve moeder. Vandaag heeft u afstand gedaan van het koningschap na 33 bevlogen jaren waarvoor wij u intens dankbaar zijn.” Tegen het publiek op de Dam en thuis voor de tv zei de nieuwe koning: ”Mede namens de koningin wil ik u hartelijk danken voor de steun en het vertrouwen die wij van u mogen ontvangen.” Aanvankelijk verscheen koning Willem-Alexander met koningin Máxima en prinses Beatrix op het balkon. De uitgetreden koningin vertrok na enkele minuten, waarna de prinses Amalia, Alexia en Ariane het bordes betraden en naar het enthousiaste publiek konden zwaaien.

  30 april 2013 - 10:46