×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix evenaart overgrootvader

  Morgen is koningin oudste Nederlandse monarch

  Koningin Beatrix is vandaag 73 jaar en 277 dagen, precies zo oud als haar overgrootvader, koning Willem III, toen hij als regerend staatshoofd overleed op Paleis Het Loo. Dat betekent dat zij vanaf morgen het 'record' in handen heeft en zij de oudste Oranje is die op de Nederlandse troon zit. Of daar aandacht aan wordt besteed op Saba, waar ze morgen is, wordt niet verwacht. Het record van langstregerend staatshoofd is overigens nog ver weg. Haar grootmoeder Wilhelmina zat ruim 57 jaar op de troon. De kans dat Beatrix dat gaat evenaren is wel erg klein, zij zit nu op 31 ambtsjaren.


  Onder de Europese regerende monarchen behoort koningin Beatrix qua leeftijd tot de middenmoot. Zo is de Belgische koning Albert met zijn 77 lentes ouder dan zijn Nederlandse collega. Ook de Britse koningin Elizabeth (85), koning Harald van Noorwegen (74) en koning Juan Carlos van Spanje (73) zijn ouder dan Beatrix.

  4 november 2011 - 11:51