×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix en Willem-Alexander op één munt

  Speciale editie ter gelegenheid van troonswisseling

  Beatrix en Willem-Alexander op één munt

  Staatssecretaris Frans Weekers heeft de Koninklijke Nederlandse Munt opdracht gegeven een twee-euromunt met dubbelportret in circulatie te brengen ter gelegenheid van de aankondiging van de troonswisseling die op 28 januari 2013 werd gedaan. Op de bijzondere munt worden zowel de Koningin als  de Prins van Oranje geportretteerd. Daarbij wordt de regerende vorstin Koningin Beatrix op de voorgrond afgebeeld. De Koninklijke Nederlandse Munt geeft daarmee een vervolg aan de muntuitgifte in 1980, toen bij de troonswisseling van Koningin Juliana en onze huidige Koningin Beatrix ook munten met dubbelportret werden uitgegeven. Vanaf volgende week wordt deze speciale uitgifte in circulatie van het geldverkeer gebracht in een oplage van maximaal twintig miljoen stuks. De twee-euromunt met dubbelportret is een wettig betaalmiddel in Europa. De munt heeft een nominale waarde van twee euro en wordt via het betaalverkeer vanaf begin februari 2013 in omloop gebracht. Voor verzamelaars wordt, als onderdeel van de totale oplage van twintig miljoen stuks, een beperkte hoeveelheid munten geslagen in bijzondere kwaliteiten.


  6 februari 2013 - 15:32