×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix en Willem-Alexander allebei in Rotterdam

  Koningin op bezoek bij Wajongers en W-A wandelt op de dijk

  Koningin Beatrix en haar zoon prins Willem-Alexander waren dinsdagochtend beide voor een werkbezoek in Rotterdam. De Koningin bezocht het Grand Hotel Philadelphia, waar 38 jongeren met een beperking onder begeleiding van twaalf professionals werkzaam zijn. Deze jongeren, de zogeheten Wajongers volgen hun opleiding tijdens het werk in dit hotel. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. Donner vergezelde haar bij dit werkbezoek. Wajong is een uitkering voor jongeren die arbeidsongeschikt of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Zij kunnen minder verdienen dan leeftijdsgenoten met dezelfde opleiding helpt de Wajong-uitkering.Beatrix kreeg een rondleiding door het hotel en voerde talloze gesprekken met de jongeren die in het hotel werkzaam zijn. Ook stond zij opleiders, ouders en vertegenwoordigers van diverse organisaties te woord.


  Koningin Beatrix en haar zoon prins Willem-Alexander waren dinsdagochtend beide voor een werkbezoek in Rotterdam. De Koningin bezocht het Grand Hotel Philadelphia, waar 38 jongeren met een beperking onder begeleiding van twaalf professionals werkzaam zijn. Deze jongeren, de zogeheten Wajongers volgen hun opleiding tijdens het werk in dit hotel. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. Donner vergezelde haar bij dit werkbezoek. Wajong is een uitkering voor jongeren die arbeidsongeschikt of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Zij kunnen minder verdienen dan leeftijdsgenoten met dezelfde opleiding helpt de Wajong-uitkering.
  Beatrix kreeg een rondleiding door het hotel en voerde talloze gesprekken met de jongeren die in het hotel werkzaam zijn. Ook stond zij opleiders, ouders en vertegenwoordigers van diverse organisaties te woord.

  Prins Willem-Alexander was in de Maasstad om een aantal klimaatprojecten te bezoeken. Zo bezocht hij het adaptatieprogramma ‘Rotterdam Climate Proof’ en ‘Rotterdam Climate Campus’. Het bezoek van Willem-Alexander eindigde met een gesprek over het door de Deltacommissie uitgebrachte concept ‘Deltadijk’. Vervolgens nam Willem-Alexander een kijkje op en rond de multifunctionele dijk De Boompjes. Het bezoek aan Rotterdam maakt deel uit van de werkbezoeken die de Prins van Oranje aflegt in het kader van het Programma Ruimte, georganiseerd door het Ministerie van VROM.

  Het is niet bekend of Beatrix en Willem-Alexander samen naar Rotterdam zijn gekomen.

  Foto PPE

  11 november 2008 - 14:13