Beatrix en Willem-Alexander allebei in Rotterdam

Koningin Beatrix en haar zoon prins Willem-Alexander waren dinsdagochtend beide voor een werkbezoek in Rotterdam. De Koningin bezocht het Grand Hotel Philadelphia, waar 38 jongeren met een beperking onder begeleiding van twaalf professionals werkzaam zijn. Deze jongeren, de zogeheten Wajongers volgen hun opleiding tijdens het werk in dit hotel. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. Donner vergezelde haar bij dit werkbezoek. Wajong is een uitkering voor jongeren die arbeidsongeschikt of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Zij kunnen minder verdienen dan leeftijdsgenoten met dezelfde opleiding helpt de Wajong-uitkering.Beatrix kreeg een rondleiding door het hotel en voerde talloze gesprekken met de jongeren die in het hotel werkzaam zijn. Ook stond zij opleiders, ouders en vertegenwoordigers van diverse organisaties te woord.

Koningin Beatrix en haar zoon prins Willem-Alexander waren dinsdagochtend beide voor een werkbezoek in Rotterdam. De Koningin bezocht het Grand Hotel Philadelphia, waar 38 jongeren met een beperking onder begeleiding van twaalf professionals werkzaam zijn. Deze jongeren, de zogeheten Wajongers volgen hun opleiding tijdens het werk in dit hotel. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. Donner vergezelde haar bij dit werkbezoek. Wajong is een uitkering voor jongeren die arbeidsongeschikt of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Zij kunnen minder verdienen dan leeftijdsgenoten met dezelfde opleiding helpt de Wajong-uitkering.
Beatrix kreeg een rondleiding door het hotel en voerde talloze gesprekken met de jongeren die in het hotel werkzaam zijn. Ook stond zij opleiders, ouders en vertegenwoordigers van diverse organisaties te woord.

Prins Willem-Alexander was in de Maasstad om een aantal klimaatprojecten te bezoeken. Zo bezocht hij het adaptatieprogramma ‘Rotterdam Climate Proof’ en ‘Rotterdam Climate Campus’. Het bezoek van Willem-Alexander eindigde met een gesprek over het door de Deltacommissie uitgebrachte concept ‘Deltadijk’. Vervolgens nam Willem-Alexander een kijkje op en rond de multifunctionele dijk De Boompjes. Het bezoek aan Rotterdam maakt deel uit van de werkbezoeken die de Prins van Oranje aflegt in het kader van het Programma Ruimte, georganiseerd door het Ministerie van VROM.

Het is niet bekend of Beatrix en Willem-Alexander samen naar Rotterdam zijn gekomen.

Foto PPE