Placeholder

Beatrix en Mabel elke dag bezig met Friso

Prins Willem-Alexander heeft grote bewondering voor alles wat koningin Beatrix en prinses Mabel voor Friso doen. “Ik kan daar alleen maar mijn diepe respect voor uitspreken”, zegt de prins in een televisie-interview met NOS en RTL dat woensdagavond werd uitgezonden.

“We zijn een heel hecht gezin met drie broers binnen 2,5 jaar van elkaar en we hebben heel veel samen meegemaakt. Natuurlijk wil je dat iedereen daarbij is”, zegt Willem-Alexander. “Een ongeluk in een gezin, welk gezin dan ook, is verschrikkelijk.”

“Vanuit de familie is het een heel moeilijk moment. We leven al meer dan een jaar met deze vreselijke situatie”, gaat de prins verder. “Mabel en mijn moeder doen ongelooflijk hun best voor mijn broer. Ze zijn er elke dag mee bezig. Ik kan ook niet meer dan ondersteuning voor hen zijn.”

Een kans

Willem-Alexander laat weten dat er geen substantiële veranderingen in de medische situatie van Friso zijn. “Helaas hebben we nog geen nieuwe mededelingen kunnen doen”, zegt hij. “Hij is in de beste handen. Mabel en mijn moeder doen er alles aan om hem een kans te geven.”

De toekomstige koning laat weten dat rond en tijdens de inhuldiging niet openbaar bij de afwezigheid van Friso wordt stilgestaan. “De inhuldiging is een staatsrechtelijke aangelegenheid”, stelt hij. Binnen de familie wordt er wel aandacht aan besteed.