×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix dankt haar ‘dushi Kòrsou’

  Oranjes feesten in Willemstad

  Na een dag vol ontmoetingen met Statenleden, scholieren en studenten is ’s avonds op Curaçao het moment van feesten aangebroken. Willem-Alexander en – vooral – Máxima kunnen niet stil blijven zitten tijdens het festival. Op hetzelfde Brionplein in Otrobanda, Willemstad, waar een jaar eerder op 10 oktober het einde van de Nederlandse Antillen werd ingeluid en het begin van het land Curaçao werd gevierd (samen met Willem-Alexander en Máxima) werd nu opnieuw gefeest. Tijdens het cultureel festival sprak Beatrix ook de duizenden toeschouwers toe. ‘Het was een feest!’ zei de koninigin, die blij was met de ‘hernieuwde kennismaking’ met het eiland. Dansen en swingen stond namelijk ook hier weer op het programma met tal van acts. ‘Masha danki mi dushi Kòrsou,’ besloot koningin Beatrix haar dankwoord in het Papiaments: ‘Veel dank, mijn geliefde Curaçao.’

  Bijzonder is dat de pers niet bij de ontmoeting met de Statenleden mocht zijn, alwaar Melvin Cijntje (Pueblo Soberano, ‘soeverein volk’) de ‘onafhankelijkheidsverklaring’ van Curaçao aan Hare Majesteit had willen aanbieden. Verslaggevers waren niet gewenst bij de ontmoeting. Eerder gaf de partijleider van  Pueblo Soberano al aan niet de hand van de koningin te willen schudden. Hij wil alleen met een lid van de Koninklijke familie om tafel als hij ‘voor de onafhankelijkheid van Curaçao kan tekenen.’ De koningin heeft het in ontvangst nemen van de verklaring dan ook overgelaten aan minister Donner, die Koninkrijksrelaties in zijn portefeuille heeft.

  2 november 2011 - 17:00