Beatrix, Constantijn en Friso wel in Lech

Willem-Alexander en Máxima vertoeven samen met hun drie dochtertjes in Vancouver, waar op dit moment de Olympische Winterspelen plaatsvinden. 

Ook koningin Beatrix is momenteel niet Nederland. Zij is samen met prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen in het Oostenrijkse Lech neergestreken voor een wintersportvakantie. Ook Friso en Mabel en de kinderen worden verwacht.

Overigens is de Oostenrijkse televisie door de Rijksvoorlichtingsdienst aangesproken op het feit dat zij zaterdag in het journaal beelden hebben laten zien van de aankomst van koningin Beatrix in Lech. Volgens de RVD is de skivakantie van de Oranjes een privé-aangelegenheid. Deze maatregel heeft veel kritiek van de media opgeleverd, aangezien de mediacode ooit in het leven is geroepen om de privacy van de kinderen van Willem-Alexander en Máxima te beschermen.

Het jaarlijkse fotomoment in het winterse Lech met de media is dit jaar afgelast, omdat Willem-Alexander en Máxima er niet bij aanwezig zijn. In Vancouver mag het kroonprinselijk gezin overigens wel gefotografeerd worden en daar wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Dit weekend zat het gezin op de tribune bij het schaatsen over vijf kilometer. Verwacht wordt dat we ze deze twee weken nog wel vaker zullen zien.