×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix, Constantijn en Friso wel in Lech

  Willem-Alexander en Máxima in Vancouver

  Willem-Alexander en Máxima vertoeven samen met hun drie dochtertjes in Vancouver, waar op dit moment de Olympische Winterspelen plaatsvinden. 


  Ook koningin Beatrix is momenteel niet Nederland. Zij is samen met prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen in het Oostenrijkse Lech neergestreken voor een wintersportvakantie. Ook Friso en Mabel en de kinderen worden verwacht.

  Overigens is de Oostenrijkse televisie door de Rijksvoorlichtingsdienst aangesproken op het feit dat zij zaterdag in het journaal beelden hebben laten zien van de aankomst van koningin Beatrix in Lech. Volgens de RVD is de skivakantie van de Oranjes een privé-aangelegenheid. Deze maatregel heeft veel kritiek van de media opgeleverd, aangezien de mediacode ooit in het leven is geroepen om de privacy van de kinderen van Willem-Alexander en Máxima te beschermen.

  Het jaarlijkse fotomoment in het winterse Lech met de media is dit jaar afgelast, omdat Willem-Alexander en Máxima er niet bij aanwezig zijn. In Vancouver mag het kroonprinselijk gezin overigens wel gefotografeerd worden en daar wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Dit weekend zat het gezin op de tribune bij het schaatsen over vijf kilometer. Verwacht wordt dat we ze deze twee weken nog wel vaker zullen zien.

  16 februari 2010 - 16:12