×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix’ ceremoniemeester naar Sydney

  Willem Cosijn wordt nieuwe Consul-Generaal

  Beatrix’ ceremoniemeester naar Sydney

  Willem Cosijn, de ceremoniemeester van koningin Beatrix, wordt deze zomer de Consul-Generaal in het Australische Sydney. Hij werd per 1 juni 2007 benoemd als ceremoniemeester aan het Hof. Deze zomer volgt hij in Sydney de heer Jaap Frederiks op. De benoeming is bijzonder te noemen, temeer Cosijn afkomstig is van de Marine. Normaal gesproken komen diplomaten vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  De opvolger van Cosijn wordt Alle Dorhout, zoals Royalty onlangs al kon melden. Hij komt oorspronkelijk van Buitenlandse Zaken. Hij is op dit moment nog woonachtig met zijn gezin in New York. Hij werkt bij de Nederlandse permanente vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York. Daar is hij sinds 2010 hoofd van de politieke afdeling. Tijdens de staatsbezoeken in Brunei en Singapore draaide de aankomend-ceremoniemeester al op de achtergrond mee.

  Foto: Ceremoniemeester Cosijn aan het werk in Brunei. Vooraf zorgt hij ervoor dat alles tot in de details geregeld is en dat de koningin zich op het moment supreme geen zorgen hoeft te maken over het tijdschema.

  25 januari 2013 - 16:11