Placeholder

Beatrix’ ceremoniemeester naar Sydney

Willem Cosijn, de ceremoniemeester van koningin Beatrix, wordt deze zomer de Consul-Generaal in het Australische Sydney. Hij werd per 1 juni 2007 benoemd als ceremoniemeester aan het Hof. Deze zomer volgt hij in Sydney de heer Jaap Frederiks op. De benoeming is bijzonder te noemen, temeer Cosijn afkomstig is van de Marine. Normaal gesproken komen diplomaten vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
De opvolger van Cosijn wordt Alle Dorhout, zoals Royalty onlangs al kon melden. Hij komt oorspronkelijk van Buitenlandse Zaken. Hij is op dit moment nog woonachtig met zijn gezin in New York. Hij werkt bij de Nederlandse permanente vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York. Daar is hij sinds 2010 hoofd van de politieke afdeling. Tijdens de staatsbezoeken in Brunei en Singapore draaide de aankomend-ceremoniemeester al op de achtergrond mee.

Foto: Ceremoniemeester Cosijn aan het werk in Brunei. Vooraf zorgt hij ervoor dat alles tot in de details geregeld is en dat de koningin zich op het moment supreme geen zorgen hoeft te maken over het tijdschema.