×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix biedt foto aan voor WK-bidboek

  Koningin Beatrix stelt, evenals de Belgische Koning Albert II, een foto voor het bidboek voor het WK voetbal in 2018 of 2022 ter beschikking. Dit staat te lezen op de website van het Koninklijk Huis. In een bidboek leggen kandidaten uit hoe zij het WK zouden organiseren, mochten zij het toegewezen krijgen. In december 2010 komen de leden van FIFA Executive Committee bijeen om te beslissen over de toewijzing van het WK 2018 en 2022. België en Nederland zijn momenteel volop bezig met de campagne om samen het wereldkampioenschap voetbal in 2018 binnen te halen.


  Het beschikbaar stellen van een foto betekent niet dat de Oranjes actief gaan lobbyen voor het WK Voetbal, aldus de website. ‘Leden van het Koninklijk Huis onthouden zich van lobby-activiteiten. Ook bij de kandidaatstelling voor het WK Voetbal zal dit dus niet aan de orde zijn.’

  Eerder sprak het Nederlandse kabinet zijn steun uit voor het organiseren van het Wereldkampioenschap Voetbal in 2018 of 2022 in Nederland en België. Met deze steun komt het kabinet tegemoet aan de door de Wereldvoetbalbond FIFA gestelde overheidsgaranties, als het gaat om bijvoorbeeld openbare orde en veiligheid.

  Ruud Gullit, president van The Bid, overhandigt op 14 mei het bidboek voor de kandidatuur persoonlijk aan FIFA-voorzitter, Joseph S. Blatter. 

  Voor meer informatie kijkt u op: http://www.thebid.org

  20 april 2010 - 14:46