Beatrix biedt foto aan voor WK-bidboek

Koningin Beatrix stelt, evenals de Belgische Koning Albert II, een foto voor het bidboek voor het WK voetbal in 2018 of 2022 ter beschikking. Dit staat te lezen op de website van het Koninklijk Huis. In een bidboek leggen kandidaten uit hoe zij het WK zouden organiseren, mochten zij het toegewezen krijgen. In december 2010 komen de leden van FIFA Executive Committee bijeen om te beslissen over de toewijzing van het WK 2018 en 2022. België en Nederland zijn momenteel volop bezig met de campagne om samen het wereldkampioenschap voetbal in 2018 binnen te halen.

Het beschikbaar stellen van een foto betekent niet dat de Oranjes actief gaan lobbyen voor het WK Voetbal, aldus de website. ‘Leden van het Koninklijk Huis onthouden zich van lobby-activiteiten. Ook bij de kandidaatstelling voor het WK Voetbal zal dit dus niet aan de orde zijn.’

Eerder sprak het Nederlandse kabinet zijn steun uit voor het organiseren van het Wereldkampioenschap Voetbal in 2018 of 2022 in Nederland en België. Met deze steun komt het kabinet tegemoet aan de door de Wereldvoetbalbond FIFA gestelde overheidsgaranties, als het gaat om bijvoorbeeld openbare orde en veiligheid.

Ruud Gullit, president van The Bid, overhandigt op 14 mei het bidboek voor de kandidatuur persoonlijk aan FIFA-voorzitter, Joseph S. Blatter. 

Voor meer informatie kijkt u op: http://www.thebid.org