×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix bezorgd om natuur

  Beatrix: leven in harmonie met elkaar en natuur

  Traditioneel op eerste kerstdag spreekt koningin Beatrix de Nederlanders toe. Haar bezorgdheid over de manier waarop wordt omgesprongen met de aarde had hierin een groot aandeel.

  ‘Kerstmis, het feest van licht in duisternis, roept de verwachting op van vrede en welbehagen. Juist vandaag kan het verlangen hiernaar ons helpen gevoelens van onvrede en onbehagen te overwinnen en ons in te zetten voor een leven in harmonie met de medemens en de natuur.’

  De aandacht voor de natuur lijkt volgens Hare Majesteit in de verdrukking te komen. ‘Met onze planeet wordt zorgeloos omgesprongen,’ aldus de koningin, die tot uiting brengt dat de rijkdom ongelijk is verdeeld. Er is een hang naar overdaad, waarbij de gemeenschapszin wordt ondermijnd. ‘Er moet meer gelden dan geld alleen,’ zo vindt de konigin, die Ghandi citeert: ‘Er is wel genoeg voor ieders behoeften, maar niet voor ieders begeerten’. De bezorgde vorstin stelt dat het leven van wie na ons komen, op het spel staat.

  De vaak kleine initiatieven om energie te besparen, duurzame productie stimuleren, kunnen rekenen op lof van koningin Beatrix. Ze noemt het positief dat deze initiatieven vaak vanuit de jongeren komen.

  25 december 2011 - 13:05